HÄME24-harjoituskokonaisuus huipentuu tällä viikolla

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää Päijät-Hämeessä ja Kanta-Hämeessä alueellisen HÄME24-valmiusharjoituksen. Harjoitus kokoaa 3.–5.9. yhteen alueen kunnat, hyvinvointialueet ja muut turvallisuustoimijat kehittämään yhteistoimintaansa. Harjoitus voi näkyä Kymijärven voimalaitosten alueella, mutta se ei aiheuta toimenpiteitä alueen asukkailta tai kiinteistöiltä.

Tänä vuonna HÄME24-valmiusharjoitus järjestetään samanaikaisesti Panssariprikaatin paikallispuolustusharjoituksen (PAPU 2/24) kanssa. Tämä antaa osallistujille mahdollisuuden harjoitella yhteistoimintaa, jossa sotilaallisen ja siviilitoiminnan yhteistyö korostuu.

Harjoituksen skenaariona on kiristynyt kansainvälinen tilanne, joka johtaa turvallisuustilanteen heikentymiseen, kriittisen infrastruktuurin häiriöihin ja sotilaallisen voimankäytön uhan kasvuun. Skenaario on ajankohtainen, ja sen avulla pyritään parantamaan osallistuvien organisaatioiden tilannetietoisuutta sekä yhteistoimintakykyä.

HÄME24-harjoituksen suunnittelu on ollut käynnissä useita kuukausia. Kevään ja kesän aikana on järjestetty mm. lukuisia työpajoja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto järjestää vuosittain valmiusharjoituksen, jonka tavoitteena on vahvistaa alueellista valmiutta normaaliolojen häiriötilanteissa ja poikkeusoloissa.

Lue lisää Aluehallintoviraston tiedotteesta ja Maavoimien verkkosivuilta.