Nuoret taiteilijat maalasivat Tulevaisuuden energiaa ‑teoksen

Saimme toimitiloihimme seitsemän nuoren maalaaman taideteoksen, jonka aiheena on ”Tulevaisuuden energiaa”. Teos toteutettiin yhteistyökumppanimme Päijät-Hämeen taidemuseoyhdistys ry:n järjestämässä työpajassa.

Nuoret aloittivat maalauksen suunnittelun miettimällä, mistä kaikesta he saavat positiivista energiaa elämäänsä. Tämä inspiroi heitä luomaan teoksen, jossa näkyvät esimerkiksi luova työ ja mielikuvitus, herkulliset kuppikakut sekä lemmikkieläimet.

Toisena näkökulmana teoksen syntyyn oli sen pohdinta, mistä energiaa tuotetaan kaukaisessa tulevaisuudessa: Pellolla kasvaa tuulihyrräkukkia, jotka imevät voimansa maasta ja kasvavat. Hyrrät tuottavat sekä tuulienergiaa että kauneudellaan myös mielihyväenergiaa katselijoilleen. Kosmiset voimat, kuten tähdet ja kuu, valjastetaan energian tuottajiksi. Sadepilvet sisältävät energiaa, jota tulevaisuudessa osataan hyödyntää.

– Työn loppuvaiheissa teoksen ympärillä oli vilkasta, kun kaikki maalasivat teoksen yksityiskohtia ja viimeistelivät työtä. Nuoret olivat tyytyväisiä lopputulokseen ja ylpeitä työstään, kertoo työtä ohjannut kuvataiteilija Marja-Liisa Jokitalo.

Tulevaisuuden energiaa -maalauksessa on muun muassa värikkäitä eläinhahmoja, sääilmiöitä ja tuulihyrräkukkia.